Har du en båt du vill sälja? Fyll i formuläret så hjälper vi dig.

Att sälja båt

Galärbryggan tar hand om din båtaffär

Att lämna sin båt till Galärbryggan för försäljning innebär att den kommer tas väl om hand om och exponeras mot ett stort antal potentiella köpare. Vi har ett unikt och attraktivt läge i centrala Stockholm som lockar många besökare samt annonserar alla objekt i relevanta medier och i riktade utskick mot vårt kundregister.

Vårt uppdrag

Galärbryggan går igenom och varudeklarerar er båt i enlighet med Sweboats direktiv och dokumenterar objektets skick och funktion. Vi värderar båten baserat på tidigare avsluts statistik samt hur marknaden ser ut i dagsläget på likvärdiga objekt. Självklart väger vi in er önskade prisbild i detta. Vi skriver ensamrättsavtal med dig som ägare av båten för att jobba med objektet under en period av 8 veckor. Denna period gäller under säsong. Båten kan under denna period inte annonseras ut av annan näringsidkare.

Marknadsföring och visningar

Vi ansvarar för visningar med generösa öppettider på Galärbryggan, inklusive helger under säsong samt annonserar båten på vår hemsida och i externa medier. Vi ser till att båten uppvisas i ett så attraktivt skick som möjligt och sköts med regelbunden tvätt, förtöjning, kapell etc. Vi är initialt restriktiva med provkörning av försäljningsuppdrag.

Bud och provision

Vi förmedlar alla bud vidare till dig som uppdragsgivare oavsett dess karaktär. Vid accepterat bud från er sida så tar Galärbryggan 10% i provision på båtar upp till 700 000:-. Vid dyrare objekt justeras provisionssatsen individuellt. Vid utebliven försäljning av båten vid kontrakttidens slut betalar ni ingenting. Galärbryggans lägsta provision är 25 000:-.

Dokumentation

Ni ombeds skriva en specifikation tillsammans med oss som kan skickas till intressenter av båten, som vi visar den på Galärbryggan. All dokumentation samt underlag som tar upp varvshistorik samt övriga uppdateringar eller förändringar skall lämnas i kopieform till Galärbryggan.

Försäkring och stöldskydd

Ni håller båten fullt försäkrad i ert namn till det datum båten bytt ägare via oss. Ni kan bli ombedd att lämna en kopia på befintligt försäkringsbrev till Galärbryggan. Innan avtal ingås sänder vi försäkringsuppgifter, skrovnummer och motornummer till larmtjänst och sjöpolisen för kontroll att båten inte är anmäld stulen samt i förebyggande stöldsyfte.

Galärbryggan vid Djurgårdsbron är en mötesplats för nuvarande och blivande båtägare. Vi är medlem i Sweboat och samarbetar med Swedbank Finans och Atlantica Båtförsäkring för trygga och enkla båtaffärer.