Galärbryggan Båtförmedling

Försäljningsbryggan nära dig

På Galärbryggan vill vi att våra kunder ska mötas av det allra bästa utbudet av båtar och en så personlig och professionell service som möjligt. Med vårt lättillgängliga läge vid Djurgårdsbron i Stockholm är det alltid enkelt att besöka oss, ställa frågor och uppleva båtarna i sitt rätta element. Under säsong har vi mellan 50-60 objekt till salu vid bryggan samtidigt.

Här tar vi oss tid att lyssna. Det är när vi förstår dina behov, ambition och drömmar som vi kan hjälpa dig rätt med rådgivning, med att köpa, sälja eller byta båt eller genom att ta hand om allt annat som hör till ditt båtägande. Som kund hos Galärbryggan får du del av en gedigen kunskap om båtar och båtmarknaden som vi byggt upp under många år i branschen.

En helt vanlig dag på bryggan 1930.

Vår historia

Galärbryggans historia som båtförmedling sträcker sig tillbaka till 60-talet då glasfiberbåtar slår igenom i Sverige och försäljning av fritidsbåtar vid Djurgårdsbron startas för första gången. Men historien om vår brygga med det flytande kontoret börjar tidigare än så. Den cirkelformade pontonbryggan tillverkades ursprungligen till Stockholmsutställningen 1930 och för den upplysta fontän som stod i vattnet nedanför restaurangpaviljongen öster om Djurgårdsbron.

Kontoret under byggnation vid Strandvägens kaj.

När utställningen avslutats bogserades pontonen in till Strandvägen och byggdes till med det ljusgula huset som idag är Galärbryggans kontor. Efter en kortare period som sjömack på andra sidan Djurgårdsbron flyttades pontonen och huset till sitt nuvarande läge varifrån det bedrevs båt- och motorservice direkt från bryggan. Den gamla motorkranen som troligtvis är från 40-talet och som är integrerad med flytbrygggans räcke sitter kvar än idag.

Under 70-talet blev båtlivet en folkrörelse i Sverige och behovet av en oberoende part mellan säljare och köpare i båtaffärer ökade. Det är också på 70-talet som Galärbryggan får sitt nuvarande namn och alltmer blir en naturlig mötesplats för en båtintresserad publik. 1980-talet innebar finansepokens intåg och med det ett ökat intresse för stora och amerikanska motorbåtar. Tidsandan har alltid avspeglats i Galärbryggans utbud och gjorde det så även på 80-talet medan 1990-talet följdes av ett återkommande intresse för segling och en större andel segelbåtar vid Galärbryggan.

Marknadens mest moderna båtar

2000 togs Galärbryggan över av Karl Wessel som driver företaget med inriktning på moderna nordiska kvalitetsmärken. 2003 var vi en del av gruppen som grundade och lanserade Delta Powerboats. Sedan dess har över 500 fabriksnya Delta sålts genom Galärbryggan. 2014 startade vi också försäljning av svenska Rupert med ensamrätt på ostkusten.

Försäljningsuppdrag av begagnade båtar lever i allra högsta grad kvar som en viktig del av verksamheten och varje år ser vi till att fler än 100 objekt hittar nya ägare. Under årens lopp har vi förmedlat båtar från 11 till 145 fot och fått förtroendet att leverera till kunder över hela världen. 

Är du intresserad av att köpa båt, sälja båt eller kanske bara prata båt? Välkommen att besöka oss på Galärbryggan vid Djurgårdsbron.

Galärbryggan är Stockholms äldsta båtmäkleri.

En helt vanlig dag på bryggan 1930.

Kontoret under byggnation vid Strandvägens kaj.